49:-

Emerald green (18) 37ML
[C537200]

Emerald green (18)    37ML

Winsor & Newton Oljefärg Winton 37ml

Wintonsortimentet utgörs av traditionella oljefärger, tillverkade av pigment till fördelaktiga priser. Winton riktar sig framför allt till studenter och amatörmålare eller professionella konstnärer som målar stort och behöver stora volymer av färg till hyggliga priser

Kombinationen av hantverksskicklighet och modern färgindustri har resulterat i 47 noggrant utvalda färger, Winton Oil Colours, av en utmärkt kvalitet.

Formulering
Precis som med Artists' Oil Colour så har varje Winton Oil Colour färg en individuell sammansättning, där man har tagit till vara de unika egenskaperna hos varje pigment för att försäkra sig om en stabil färg.

Pigmentladdning/tonstyrka
En hög pigmentstyrka gör att färgen blir täckande och tonstyrkan hög. Även om inte Winton kan matcha den förnämliga styrkan hos Artists' Oil Colour, så är ändå Winton mycket starkare än många andra färger av konstnärskvalitet.

Det lägre priset har åstadkommits genom att vi har använt oss av något billigare pigment i stället för att dra ner på pigmentkoncentrationen (till en för oss oacceptabel nivå). Winsor & Newtons formulering, tillverkning och kvalitetskontroll är en garanti för att produkten ska hålla toppkvalitet.

Unika Pigment
Vi använder oss av unika pigment så fort detta är möjligt, för att skapa de individuella färgerna. Förutom att färgen blir starkare, så har unika pigment ett stort inneboende färgspektrum och ger renare, klarare blandningar och ett oändligt antal nyanser.

Detta är särskilt viktigt för violetta färger, för gröna och orange. Sekundärfärgerna (blandningen av två grundfärger) hos unika pigment gör konstnärerns spektrum ännu bredare.

Viskositet/konsistens

Winton-sortimentet har en mera likformig konsistens än Artists' Oil Colour och är något styvare. Detta gör att pensel- och knivdrag hålls kvar i färgen.

viskös Winton ColourTjock färg

Transparens & Opacitet
Pigment har olika inbyggd transparens. På Winsor & Newtons Winton oil Colours färgkarta och på de individuella färgsidorna på den här hemsidan, så har de transparenta färgerna markerats med T. De semitransparenta färgerna markeras med ST. De halvopaka färgerna markeras med SO och de opaka färgerna markeras med O.

Kom ihåg samma färg kan upplevas som olika transparent i förhållande till andra färger. Transparenta färger används till lasyrer och förtoningar. Färgerna blandas optiskt, av ögat och målningen får djup. Opaka färger, däremot, täcker bra och ger flata ytor.

Winton Oil Colour har en sammansättning som ska lyfta fram det bästa hos varje pigment, och garantera att syntetiska pigment som Phthalocyanines och Quinacridones (eg. ”Winsor eller ”Permanenta färger”) kan ge maximal transparens, medan Kadmiumfärger och Jordfärger är mycket täckande.

 

OpakaOpaka   Transparent


 


Ytglans
Precis som hos Artists' Oil Colour så beror ytglansen hos Winton på vilket pigment som har använts. Graden av glans kommer därför att variera, även om Wintons färger uppvisar en större likformighet.


Permanens
Så fort detta är möjligt, har de mest permanenta pigmenten valts för att skapa färgerna i Winton-sortimentet. Formuleringen och tillverkningsprocessen garanterar att produkten kommer att hålla sig stabil i tuben samt att det påmålade skiktet kommer att bli så permanent som möjligt (när detta har pålagts korrekt).

Alla Winton-färger är antingen AA eller A klassade och rekommenderas för konstnärsbruk. Permanensklasserna för de olika färgerna finns på färgkartan och också i kompositions- och permanenstabellerna samt på tubernas etiketter.

Torktid
Alla färger blir dammtorra på 2-12 dagar. Att olika färger har olika torktider beror på att de använda pigmenten reagerar olika när de blandas med olja.

Winsor & Newton strävar efter att optimera färgernas torktider i tillverkningen av färgerna, så att problem med långsamtorkande underlager minimeras. Därutöver kan följande lista ses som en guide över tänkbara variationer:

Snabbtorkande (omkring 2 dagar):
Prussian Blue, Raw Sienna, Umbers.

Ganska snabba (omkring 5 dagar):
Phthalo Blue and Viridian Hue (phthalocyanines), Burnt Sienna, Ultramarine Blues, Synthetic Iron Oxides, Ochres, Titanium White , Zinc White, Lamp Black, Ivory Black.

Långsamtorkande (mer än 5 dagar): Cadmium Hues (arylamides), Permanent Rose (Quinacridone), Alizarin Crimson Hue.

 

Precis som med alla oljemålningar, så bör målningar, om man vill undvika att dessa gulnar, inte tillåtas torka i mörka eller fuktiga utrymmen.

Vita färger i sortimentet

Utbudet av vita kulörer i Winton Oil Colour ger konstnären ett brett urval, precis som med andra färger i spektrumet.

Att måla vitt
Vitt är den mest använda färgen. De fyra vita i Winton-sortimentet har alla olika egenskaper att erbjuda konstnären.

Titanium White
Den mest populära vita färgen. Det är den allra vitaste, mest optiska vita.

Flake White Hue
Ett mer miljövänligt alternativ till den traditionella blyvita. Denna färg har fått en formulering som ska matcha tonstyrkan och konsistensen hos den ursprungliga Flake White.

Zinc White
Den optiskt minst vita, idealisk för förtoningar och lasyer.

Soft Mixing White
En titaniumbaserad vit med en mjukare konsistens. Den har lägre tonstyrka än Titanium White.

Att uppgradera till Artists' Oil Colour

En del av den stora mångsidigheten hos oljefärg beror på att olika pigment har olika karaktärsegenskaper. Därför får du större möjligheter att utveckla ditt arbete om du har största möjliga utbud att välja från.

Att uppgradera till Artists' Oil Colour betyder att du kommer att få ett mycket bredare och mer balanserat spektrum av färger att välja bland. Du kommer att få både det bredaste urvalet av pigment och oöverträffad briljans och transparens hos färgen.Recensioner

Tillverkare
Din varukorg är tom
KUNDTJÄNST

info@skcab.se
044 - 10 22 44
Mån-Fre 10:00 - 17:00Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google Buzz Dela på Digg
Vill du annonsera på konstnarscentrum.se? Kontakta info@skcab.se