41:-

W&N TUSCH 011 Apple green 14 ml flaska
[C537108]

Winsor & Newton Drawing Ink - Vattenspädbart Bläck

Sortimentsintroduktion

Våra Drawing Inks (färgade bläck) har använts av illustratörer sedan Winsor & Newton introducerade dem 1890, och det är framför allt färgbriljans som har efterfrågats.

Idag formuleras de av ett antal lösliga tinkturer i en högklassig schellacklösning. Bläcken kan appliceras med pensel, stålpenna eller airbrush och används av många designers, kalligrafer, illustratörer och konstnärer.

     


Färgsortiment

Det här sortimentet innefattar 26 färger, inklusive Indian Ink, som är kinesiska tuschstänger upplösta i vatten. Detta är standardbläcket för kalligrafer (och är inte vattenfast).

Olika storlekar

Hela sortimentet på 26 Drawing Ink färger finns på 14 ml flaskor, varje bläck har sin egen specialdesignade ask med ett unikt, passande motiv. Svart, Guld och Silver finns på 30 ml flaskor. Black Indian Ink (spindelfiguren) finns på 30 ml med pipettlock samt på 250 ml och 500 ml flaskor.

Briljanta färger

Med över 170 års erfarenhet av färgtillverkning så kan Winsor & Newton erbjuda en hel serie bläck med fantastiskt starka och briljanta färger.

 

Oändligt Antal Optiska Blandningar

Snabbtorkande, vattenfast & transparent; detta gör det möjligt att måla i skikt och få intressanta optiska blandningar. Alla färger är vattenfasta utom Liquid Indian ink, Guld och Silver.

Fullt blandbara

Alla färger är blandbara. Guld och Silver kan blandas med andra färger om man tillsätter små mängder, för att förhindrar att färgen blir för tjock. Blandningar med Guld och Silver tillsammans ska inte sparas under längre tid, eftersom man då kan få en omvänd kemisk reaktion.

Lättlösliga

Färgerna kan enkelt spädas med vatten när man vill tona ner styrkan eller öka transparensen. Destillerat vatten måste användas, eftersom kranvatten gör att tinkturen separeras från bindemedlet.

Följande illustrationer visar olika sätt att använda Drawing Inks:

landskapsmotiv med stålpenna och bläckTraditionell bläckteckning med stålpenna och Black Indian Ink

 

Karta i bläcklaveringTekniska ritningar med utspädda laveringar

kalligrafi och kaffebild med drawing inksGrafiska bilder och kalligrafi

Pensel och bläck, stilleben i färg Skiss i färg med pensel och bläck

 

Permanens

Eftersom Drawing inks innehåller tinkturer, har de inte samma ljusäkta egenskaper som pigmenterade färger och ska därför inte användas i arbeten som kommer att exponeras för ljus under längre tid. Detta gäller inte svart och vitt bläck, som är pigmenterade, och guld och silver som är metallbaserade. Även om metallfärger är ljusäkta kan de tendera att bli glanslösa i det långa loppet.

Pennor till Drawing Inks

Drawing Inks kan användas med stålpennor för att skriva, men rekommenderas inte för användning i reservoarpennor eller airbrush, eftersom bindemedlet kan göra att det blir stopp i munstycket respektive pennspetsen.

Penslar till Drawing Inks

Det finns många olika penslar på marknaden, att välja rätt kan vara svårt. Alla akvarellpenslar kan användas till bläck,

Dessa penslar rekommenderas på grund av sin förmåga att bära färg, forma en fin spets, återta sin ursprungliga form samt inte minst det rimliga priset. Var noga med att skölja penslarna i vatten efter att ha använt dem, annars kan bläcket torka fast i penselhåren.

Om det ändå händer, kan denaturerad sprit användas för att lösa färgen, varefter man tvättar penseln grundligt med tvål och varmt vatten.

Recensioner

Tillverkare
Din varukorg är tom
KUNDTJÄNST

info@skcab.se
044 - 10 22 44
Mån-Fre 10:00 - 17:00Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google Buzz Dela på Digg
Vill du annonsera på konstnarscentrum.se? Kontakta info@skcab.se