119:-

Winsor & Newton Designers Gouache 512 Permanent White 37ml
[C535749]

Winsor & Newton Designers Gouache 37ml  Stark, täckande akvarellfärg.

Sortimentet ger variation och passar perfekt för tekniker som kräver exakthet i färgton, eller som en täckande akvarellfärg. Kan användas med pensel eller retuschspruta på papper eller pannå.

Winsor & Newton har producerat Designers Gouache sen 1935 och vi fortsätter att erbjuda den allra finaste gouachen som finns.

Designers Gouache har ett sortiment med opaka vattenfärger, som framför allt används av designers, illustratörer och reklamtecknare som skapar illustrationer i skarpa, lysande och täckande färger. Gouache används också inom bildkonsten som en täckande akvarellfärg.

Idag har Designers Gouache kunnat dra fördel av de senaste landvinningarna inom färgteknologin och är jämnare, mer täckande och mer lysande än någonsin tidigare.

Råmaterial

Att kunna välja rätt råmaterial till färgerna i Designers Gouache kräver år av erfarenhet och kunskap hos våra kemister. Vi väljer råvaror från tusentals olika källor över hela jordklotet för att försäkra oss om att vi verkligen får den yppersta kvaliteten. När ett råmaterial har valts ut för att bli en av ingredienserna hos Winsor & Newton, så utsätts varje råvara för noggranna kvalitetskontroller, när denna anländer. På så sätt försäkrar vi oss om att varje ingrediens lever upp till våra högt ställda krav innan tillverkningsprocessen sätter i gång.

Formulering

Gouachefärger av god kvalitet består av en kombination av pigment och gummi arabicum. Gummi arabicum är bindemedlet som håller samman pigmentet och ger färgen den där perfekta krämiga flödande konsistensen. (Notera att i vissa billigare märken kan man ha tillsatt krita, vilket påverkar fllödet och briljansen hos färgen.)

Varje färg i sortimentet har en individuell formulering, som utnyttjar de specifika egenskaperna hos varje pigment och ger stabilitet hos färgen.

Pigment

Pigment utvinns ur olika råmaterial, från många olika platser. Vissa är naturliga produkter – som jordfärgerna (Umbror, Ockror osv.). Andra får man från metaller. Dessa kallas ofta ‘traditionella' eller ‘genuina' (kadmiumfärger, koboltfärger, titanium). Det finns ett växande antal organiska pigment, som ett resultat av man destillerar petroleum och på så sätt utvinner färger; dessa kallas ofta ‘moderna'. Allt som allt används 45 olika pigment i Designers Gouache.

Pigment

I Designers Gouache´s sortiment finns det färger som är uppbyggda av unika pigment (ett enda). Dessa ger ännu klarare blandningar och går att använda på många olika sätt. Vi försöker att använda oss av unika pigment så snart detta är möjligt, eftersom de är renare i tonen och klarare än pigmentblandningar. Detta ger fler möjliga färgblandningar utan att färgen blir smutsig och tonas ner, ett faktum som är mycket viktigt för de flesta konstnärer.

 

Vid sidan av de unika pigmentsfärgerna finns det andra färger som är uppbyggda av särskilda pigmentblandningar. Dessa är lika viktiga då vi förstår att det är svårt, och ibland omöjligt, att hela tiden blanda färger för hand under tiden du målar. När Winsor & Newton blandar dessa färger i produktionsprocessen, så sparar konstnären tid och färg (som skulle gått åt för att komma fram till rätt blandning). När ett medium är opakt är det dessutom svårare att få till ett komplett spektrum eftersom många av pigmenten är naturligt transparenta. Vi tillhandahåller alltså dessa blandade färger, så att konstnären kan få bredast tänkbara spektrum, utan att kompromissa vad beträffar briljans och opacitet.

Pigmentstyrka

Det är en vittspridd missuppfattning att gouachen är opak som ett resultat av att man tillsatt krita eller andra sådana material. De opaka färgerna i Winsor & Newtons sortiment är opaka beroende på den exceptionellt höga pigmentstyrkan i formuleringen, vilket resulterar i en oöverträffad täckförmåga och rena färgblandningar. Ett antal färger har fått en ökad pigmentstyrka.

 

Opacitet of Gouache  

Spektrum/Färgsortiment

En av huvudorsakerna till att konstnärerna väljer Winsor & Newton är vårt färgspektrum. Designers Gouache erbjuder ett brett och balanserat spektrum av 82 färger på tub (4 färger finns dessutom på burk). Färgerna har valts utifrån sin fullton (färg direkt från tuben), sin underton, sin färgstyrka och sin relativa opacitet. Sortimentet inkluderar starka, klara färger för designers och mer ljusäkta färger för konstnärer. I sortimentet finns färger för tillfredsställa alla sorters konstnärer, med olika tekniker och behov. Alla färger kan blandas med varandra.

Som ett resultat av vår senaste omarbetning så finns det också ett antal ultrastarka färger som Opera Pink och opera Rose.

Opera Pink and Opera RoseOpera Pink and Opera Rose

Opacitet

Alla Designers Gouache´s färger är mer opaka än Artists' Water Colours. Däremot är de olika täckande. Färgernas relativa opacitet markeras på färgkartan. Tranparenta färger markeras med  T och de opaka färgerna med ett O. Ska man måla i skikt, så finns den relativa ‘fastbitningen' (blödningen) hos olika färger angiven på färgkartan.

Transparent Griffin   Halvtransparent   Semiopak   Opak Griffin

Transparent

  Semitransparent   Semiopak  

Opak

Blödande/Fastbitande färger

Ska man måla i skikt, så finns den relativa ‘fastbitningen' (blödningen) hos olika färger angiven på färgkartan.

Serier

På grund av att så många olika pigment har använts är det nödvändigt att klassificera dessa i serier. Serier anger det relativa priset på färgen och bestäms huvudsakligen av kostnaden för pigmentet. Designers Gouache har fyra serier, varav Serie 1 är den billigaste och serie 4 den dyraste.

Torktider

En av de naturliga egenskaperna hos gummi arabicum - bindemedlet som används i Designers Gouache - är att det är snabbtorkande. Denna kortare torktid gör det möjligt att måla snabbare och också använda skissartade tekniker. Precis som i akvarell så kan arbetet avslutas snabbt och det blir lättare att måla på resor.

Recensioner

Tillverkare
Din varukorg är tom
KUNDTJÄNST

info@skcab.se
044 - 10 22 44
Mån-Fre 10:00 - 17:00Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google Buzz Dela på Digg
Vill du annonsera på konstnarscentrum.se? Kontakta info@skcab.se